SARUHANLI - Doğuştan Serebral palsi hastalığı ile mücadele eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Ayhan Beğce, sadece teorik eğitimle yetinmiyor, kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışarak haber üretim sürecine ve radyo programlarına da katkı sağlıyor.

Ege Üniversitesi, engelli bireylerin kampüs içerisindeki hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan uygulamaları ile “Engelsiz Üniversite” çalışmalarını sürekli güncelleyerek genele yaymaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak) ve Eğitimde Erişebilirlik (Yeşil Bayrak) ödülü sahibi olan Ege, engelli öğrencilerine fiziksel kolaylıklar sağlamanın yanında onları, eğitim aldıkları sektöre en iyi şekilde yetiştirmek adına önemli adımlar atıyor. Engelliler adına toplumda farkındalık yaratma faaliyetlerine de katkı sağlayan Ege Üniversitesi, bünyesinde kurduğu Engelsiz Ege Koordinatörlüğü aracılığıyla engelli bireyler için bilinç düzeyi yüksek, duyarlı toplum oluşturabilmek adına sosyal sorumluluk projeleri yürütüyor.

Ege Üniversitesinde eğitim gören engelli bireylerden birisi olan doğuştan serabral palsi hastası İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ayhan Beğce, hem eğitim hayatına devam ediyor hem de kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışıyor. Bedensel engelli genç iletişimci Beğce, derslerdeki başarısı ve azmi ile herkese örnek oluyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitimine devam eden Ayhan Beğce,   akülü arabasıyla derslere giriyor, haber yapmak için düzenlenen etkinlikleri takip ediyor.  Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezinde kısmı zamanlı öğrenci olarak da çalışan Beğce, Radyo Ege Kampüs’te program yapıyor, üniversitenin haber ajansında haber üretim süreçlerine katılıyor.

“EÜ gerçek anlamda engelsiz bir üniversite”

Doğuştan Serebral palsi hastalığı ile mücadele ettiğini söyleyen Ayhan Beğce, “İlkokul, ortaokul, lise bütün öğrenim hayatını olması gerektiği gibi okudum ve herkes gibi ben de üniversite sınavına girdim. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümüne özel öğrenci olarak kayıt oldum. Şu an 4’üncü sınıfta okuyorum. Üniversite birinci sınıftan itibaren Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın,  Dekanımız Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın ve tüm hocalarımın desteğini her zaman yanımda gördüm.  Herkes elinden geldiğince yardım etmeye çalıştı.  Çünkü Ege Üniversitesinin fiziki olanakları, engelli bireylere yönelik pozitif uygulamaları, tüm çalışanların engellilere yönelik farkındalıkları beni çok mutlu etti. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız özel gereksinimli bireylere gerçekten çok ilgi gösteriyor. Kısmı zamanlı öğrenci olarak Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de çalışıyorum. Radyo Ege Kampüs’te program yapamaya, Ege Ajans’ta haber yazmaya başladım. Ege Üniversitesi, gerçek anlamda engelsiz bir üniversite.  Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Hizmetlere erişim noktasında hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yani adı gibi Engelsiz Ege’yiz” diye konuştu. 

Özel gereksinimli bireylere de seslenen Ayhan Beğce, “Engelli arkadaşlara tavsiyem, olabildiğince cesur olsunlar. Yaşadıkları dünyanın farkında olsunlar ve kimsenin olumsuz söylemlerinden etkilenmesinler. Biz, kendi zihnimizde kendimize engel koymazsak hiç kimse bize engel koyamaz” dedi.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 3.12.2021 08:51:00 462 0

Tarih: 03.12.2021 08:51

Haberi Sesli Oku