POLİTİKA - TBMM´de görüşülmekte olan 2019 Yılı Plan ve Bütçe Konuşmaları çerçevesinde bir konuşma yapan İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, gittikçe büyük bir tehdit haline gelen Suriyeli sığınmacılar sorununu meclis gündemine taşıdı.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusunda TBMM kürsüsünden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya seslenen Tamer Akkal, ?Böyle bir ihanetin hesabını tarih ve millet karşısında veremezsiniz? dedi.

SURİYELİLER NÜFUS ÜSTÜNLÜĞÜNÜ ELE GEÇİRDİ

Türk milli kimliği önündeki en büyük tehdidin Suriyeli sığınmacılar meselesi olduğunu vurgulayan İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, ?Bugün Türkiye´de yaşayan her 20 kişiden 1´i Suriyeli. Bu nüfus artışı devam ederse 2040 yılına geldiğinizde, Türkiye´de yaşayan her 13 kişiden 1´i Suriyeli olacak. Türkiye´nin belirli kentlerinde Suriyeliler, nüfus üstünlüğünü ele geçirmiş durumdalar. Özellikle Kilis´te 131 bin Türk vatandaşına karşı 132 bin Suriyeli var. Böyle giderse Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay´ın kaderi de yakında Kilis gibi olacak. Buradan açıkça söylüyorum, bu kadar büyük bir Suriyeli nüfusla Türkiye´de millî devletin ayakta kalması mümkün değildir? dedi.

BİZİM GENÇLERİMİZ ŞEHİT OLURKEN SURİYELİ GENÇLER NARGİLE KAFELERDE GEZİYOR

Türk askerinin Suriye´de Suriye´nin toprak bütünlüğü için şehit olduğu sırada, Suriyeli gençlerin Türkiye´de nargile kafelerde gezdiğini belirten İYİ Partili Akkal, ?Hiç kimse bize hümanizm dersi vermeye kalkışmasın. Bugün Türkiye´de askerlik çağında 815 bin Suriyeli var. Bizim Mehmetçiğimiz Suriye´de Suriye´nin toprak bütünlüğü için şehit olurken Suriyeli gençler ülkemizde nargile kafelerde geziyor, bunu kabul etmek mümkün değildir. Neden Batı dünyası Suriyelilerin Türkiye´de kalmasını istiyor, neden Soros, neden Avrupa Birliği Suriyeli sığınmacıların Türkiye´ye yerleşmesi için çalışıyor? Kuzey Suriye´de 5 milyon Suriyelinin Türkiye´ye taşınması ilk aşamada onların boşalttıkları yerin PKK´nın eline geçmesine, orada bir PKK´istan´ın kurulmasına sebep olacaktır? diye konuştu.

SÜLEYMAN SOYLU´YA SESLENDİ

 Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı´nın bu gerçekleri göremediğini ve Türkiye´yi bir felakete sürüklediklerini kaydeden Akkal, ?İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ?Benim ülkemde 380 bin Suriyeli çocuk doğdu. Meclis de yardımcı olsa, keşke bu 380 bin çocuğu doğar doğmaz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapsak´ diyor. ?Keşke doğduklarında vatandaşlık versek de memlekete döndüklerinde ceplerinde ay yıldızlı kimlik olsa´ diyor. Sayın Bakan, Türk vatandaşlığı sizin Suriyelilerin cebine koyacağınız harçlık değildir, aklınızı başınıza devşirin. Vatandaşlık vereceğiniz Suriyeliler bu memleketi terk etmeyecektir, bunu da lütfen iyi anlayın. Suriyelilere vatandaşlık vermek Türkiye´nin yalnızca bugününe değil, aynı zamanda geleceğine yapılmış bir ihanet olacaktır. Böyle bir ihanetin hesabını tarih ve millet karşısında veremezsiniz. Başbuğ Alparslan Türkeş´in de dediği gibi; beceriksizlik ile ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır´´ diyerek konuşmasını sona erdirdi.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.12.2018 10:41:30 550 0

Tarih: 22.12.2018 10:41

Haberi Sesli Oku