SARUHANLI - Akhisar Uslu ve Domat türü zeytinlerinin coğrafi işaret kullanımı artıyor. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu, coğrafi işareti alınan ürünlerin logo ve amblemlerinin ürünlerde kullanılması için üretici firmalara çağrıda bulundu.

ATSO tarafından 2011 yılında tescil ettirilen ve coğrafi işaretleri alınan “Akhisar Uslu Zeytini” ile “Akhisar Domat Zeytini”nin logo ve amblem kullanımı için ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve S.S. Konurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Bilen "kullanım sözleşmesi" imzaladı.

Coğrafi işaret kullanımının önemine değinen Erdayıoğlu “Coğrafi işaret ürüne yönelik olarak ayırt edicilik sağlar, coğrafi kaynak belirtmek, üretim metodunu ve kaliteyi garanti etmek demektir, aynı zamanda çok iyi bir pazarlama aracıdır” dedi. Erdayıoğlu, coğrafi işaretli ürün kullanımının giderek yaygınlaştığına da dikkat çekerek “Coğrafi işaretli ürünlerin kullanımı yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı destekler, geleneksel bilgi ve kültürel değerleri, biyo-çeşitliliği korur. Aynı zamanda rün taklitçiliği ile mücadele eder, bölgenin tanıtımını sağlayarak turizme katkıda bulunur. Tüm bu işlevleri de göz önünde bulundurarak biz de kullanımı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. S.S. Konurca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hayrullah Bilen de Başkan Erdayıoğlu’na çabalarından dolayı teşekkür etti.



2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.07.2020 15:02:00 1311 0
Tarih: 20.07.2020 15:02 Güncelleme: 20.07.2020 15:02
Haberi Sesli Oku