AHMETLİ - Ülkemiz için üreten ve katma değer oluşturan üreticiye yönelik desteklerini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ve Selendi’de üzüm üreticisine kelter desteğinde bulundu. Sağlanan bu destek nedeniyle memnuniyetini dile getiren üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Kırsal kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi,  il genelinde üzüm üreticisine 100 bin adet plastik kelter (sepet) desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda Ahmetli ve Selendi ilçelerinde düzenlenen törenle kelterler üreticilere teslim edildi. Ahmetli’de düzenlenen kelter dağıtım programına, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, Ahmetli Belediye Başkan Yardımcısı Tuğrul Dinçer, Ahmetli Muhtarlık İşleri Nilhan Kılınç, Ahmetli MHP İlçe Başkanı Bekir Kuzu, Belediye Meclis Üyeleri ve üreticiler katıldı. Ahmetli Ziraat Odası Başkanı Adnan Ünsal, üreticiye yönelik bu destekten dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kırsala yönelik çalışmaları anlattı

Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiye verilen destekler hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Geride bıraktığımız pandemi süreci ve yakın coğrafyamızda yaşanan savaş durumu, tarımın ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlattı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” anlayışıyla başkanımızın talimatıyla kırsala destek veren bir belediyeyiz. Başkanımız 2022 yılı içerisinde kırsala 70 milyon TL gibi rekor bir bütçe ayırdı. Önümüzdeki aylarda üreticimize 150-200 bin arası meyve fidanı desteğimiz olacak. Damızlık koç desteğimiz devam edecek. Sulama kooperatiflerine hibe verilecek boruların ihalesi yapıldı, üretim sürecinde. Allah nasip ederse bayramdan sonra dağıtımı yapılacak. Toplam 48 bin metre boru dağıtımı yapılacak. 7 milyon TL’nin üzerinde buna da bütçe ayrıldı. 60 bin zeytin kasası 6 bin çiftçimize önümüzdeki ay teslim edeceğiz. Taral doldurma tesislerimizin yapımı devam ediyor. Arıcılığa yönelik destelerimiz devam ediyor. Başvurusu devam eden kendi yemini kendin üret projesine tohum desteği, yem desteğimiz devam edecek.  Hayvan içme suyu göleti yapımı ve bakımı devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gübre dağıtımız olmuştu. Bu sene onlarca projeyi 70 milyon TL gibi bir bütçeyi kırsal kalkınmaya kullanacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Teşekkür etti

Üreticiye verilen destek nedeniyle teşekkürlerini ileten Ahmetli Belediye Başkan Yardımcısı Tuğrul Dinçer, “Üreticilerimize destek sunduğu için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz aylarda salkım güvesine karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir destek verildi. Bizim de bağımızın içerisinde olduğu alanda yapılan çalışmanın ardından bu sene hiç salkım güvesi olmadı. Diğer üreticiler de aynı şekilde salkım güvesi sıkıntısı olmadığını dile getiriyorlar. O açından ben teşekkür ediyorum. İnşallah bu destekler devam edecek biz de daha verimli çiftçilik yapacağız” dedi.

 

Üreticiler memnuniyetini dile getirdi

Süleyman Posluk: Bu çalışmalar gayet güzel. Devamını bekliyoruz.

Muammer Uçak: Çok memnunuz. Arıcılıkta da desteğimizi aldık. Bunların da devamını bekliyoruz.

Kabil Bircan: Teşekkür ederiz başkanımıza.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 28.06.2022 06:05:00 529 0

Tarih: 28.06.2022 06:05

Haberi Sesli Oku