SARUHANLI - Ülkemizde yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği, Alaşehir ilçesinde içme suyu ve tarımsal sulama alanında kullanılan Afşar Barajını da etkiledi. MASKİ Genel Müdürlüğü de Alaşehir ilçesindeki su kaynaklarını arttırmak için 1 milyon 500 bin TL yatırım yaparak 2 adet sondaj kuyusu açtı ve bin 900 metrelik terfi hattı ile kuyuların bağlantılarını gerçekleştirdi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay da tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek, yeni içme suyu yatırımlarının hayırlı olmasını diledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Burak Aslay, Alaşehir ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Erman Aydınyer ve Gökhan Çevik, İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir, Alaşehir Eski Belediye Başkanı Ali Uçak, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Necdet Türk, Belediye Meclis üyesi Mehmet Erdal, Yatırım ve İnşaat Dairesi Şube Müdürü Hilmi Serkan Emir, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürü Himmet Güneş, MASKİ İlçe Şefi Mustafa Korkusuz ve teknik personel eşlik etti. Aslay, programı kapsamında Alaşehir merkez için açılan sondaj kuyularının olduğu alanda incelemelerde bulundu.

Afşar Barajı’ndaki su, yüzde 7’ye düştü

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Alaşehir’de su sıkıntısı yaşanmaması için çalıştıklarının altını çizerek, “Afşar barajımız şuanda yüzde 7 kapasitede bulunmakta ve suların çekildiği alanlarda tarım faaliyeti başlamış. Afşar barajı, içme suyu ve tarımsal sulama alanında kurulmuş bir barajdır. Geçtiğimiz yaz aylarında da Alaşehir ilçemizde Afşar Barajındaki suyun azalması nedeniyle içme suyu temininde sıkıntılar yaşadık. Gerek aşırı tüketim, gerekse de iklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarımız azalmaya başladı. Bu durumun üzerine ivedi bir şekilde harekete geçerek yeni su kaynakları için çalışmalarımıza başladık. 2 adet yeni sondaj kuyusu açtığımız ilçemizde saniyede 50 litre verime sahip suya ulaştık. Bin 900 metre terfi hattı döşeyerek yeni sondajların bağlantısını Alaşehir merkez içme suyu deposuna yaptık. 1 milyon 500 bin TL yatırım yaptığımız çalışmamız hayırlı, uğurlu olsun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün öncülüğünde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölgede jeolojik etütler devam ediyor

İçme Suyu Daire Başkanı Fevzi Demir ise çalışma ile ilgili bilgi verdi. Demir, “Yaptığımız bu çalışma ile bölgede su sorunu büyük ölçüde kalmayacak. Burada jeolojik etütlerimiz de devam ediyor. Pandemi süreci içinde artabilecek su ihtiyacı olasılığına karşı da 2 sondaj çalışması daha yapmayı planlıyoruz” dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 20.12.2020 06:24:00 0

Tarih: 20.12.2020 06:24

Haberi Sesli Oku