MANİSA/KULA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Manisa TV ekranlarından yayınlanan Seher Onay ile Her Şey Sizin İçin programının Kula’da çekim yapılan bölümünün konuğu oldu. Açıkdil, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula tarihi çarşısında yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Dr. Aris Evi ve Jeopark Ziyaretçi Merkezi projeleri hakkında bilgiler verdi. 

Manisa TV ekranlarında yayınlanan Seher Onay ile Her Şey Sizin İçin programı, Kula’da hazırlanan programla izleyicilerin beğenisine sunuldu. Programın bu haftaki konuğu Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil oldu. Açıkdil, programın ilk bölümünde Kula tarihi çarşısında yapılan sokak sağlıklaştırma projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda yaklaşık 5 ay önce çalışmaların başladığını belirten Açıkdil, “Kula tarihi çarşısında geleneksel yapıyı değiştirmeden, bina cephelerini restore ediyoruz. Bu projemiz, 7 milyon liraya ihale edildi. Kula’daki tarihi canlandırmamız lazım. Mayıs ayı içerisinde buradaki çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Çalışma kapsamında binaların dış cepheleri ve çatıları yenileniyor” dedi. 

Dr. Aris Evindeki Çalışmalar İncelendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, programda Kula’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırması yapılan ve sonrasında Kula Belediyesi’ne tahsisi gerçekleştirilen Dr. Aris Evi hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Açıkdil, “Kula’da satın almak üzere çeşitli evlerin tespitini yapmıştık. Bu tespiti Başkanımız Cengiz Ergün’e sunduk. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 adet ev satın alındı. Mimari yapı bozulmadan restorasyonları gerçekleştirdik. Daha sonra bu evlerin Kula Belediyesi’ne tahsisini yaptık. Dr. Aris Evi, şu anda halı evi olarak düzenlendi. Kula’da halıcılık da eski mesleklerden bir tanesi. Burada hem halıcılık yaşatılacak hem de öğrenciler meslek edinecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Jeopark Ziyaretçi Merkezini Tanıttı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, programın son bölümünde Kula Salihli Jeoparkı için yapım çalışmaları sürdürülen Jeopark Ziyaretçi Merkezini tanıttı. Projede çelik imalatların yapımının devam ettiğini belirten Açıkdil, “Jeopark Ziyaretçi Merkezi projesi, Temmuz ayında ziyarete açılacak. Müzesi, seminer salonu, kafeteryası, hediyelik eşya salonu, yönetim odası bulunacak. Ziyaretçilere volkanik yapı hakkında ilk olarak burada bilgi verilecek, sonra da lav akıntılarının arasındaki yaklaşık iki kilometrelik yürüyüş yollarını ziyaret edecekler” ifadelerini kullandı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 17.04.2022 11:51:00 710 0

Tarih: 17.04.2022 11:51

Haberi Sesli Oku