Anahtar Kelimeler: Yıllık Yaşam Öyküsü

SARUHANLI/TAŞDİBİ - Saruhanlı´nın Taşdibi Mahallesi´nde yaşayan ve İki eli olmayan 87 yaşındaki Ayşe nine dilenmiyor dağlardan topladığı otları şehre getirip satarak yaşamını sürdürüyor. Hatta kazandığı paralarla da yeğenin çocuklarına hediyeler bile alıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ?İşte Yılın Kadını´ sözlerine neden olan 87 yaşındaki iki eli olmayan Ayşe Gökkaya, ibretlik yaşamıyla dikkat çekiyor.

 Köyünden topladığı otları şehre getirip satarak yaşamını sürdüren Ayşe nine bu çabasıyla büyük takdir topluyor.

 Ayşe nine kazandığı paraların bir kısmıyla da oyuncaklar ve benzeri hediyeler alarak birlikte kaldığı yeğenin çocuklarını sevindirmekten geri kalmıyor.

-HAYATI FİLM GİBİ- 

Haftanın belli günlerinde sıcak, soğuk ve yağmur çamur demeden Manisa´nın en işlek caddelerinden olan 8 Eylül Caddesi üzerinde bir köşe oturup köyünden topladığı otları satmaya çalışan Ayşe nine daimi müşterileri sayesinde hayatını sürdürüyor.

Saruhanlı´nın Taşdibi mahallesinde dünyaya gelen Ayşe Gökkaya´nın yaşam öyküsü filmlere konu olabilecek türden. Başından geçenleri anlatan Ayşe nine, "Tam 63 yıl önce büyük aşkla Mehmet Ali Görmez ile evlendim. Evliliğin 8. ayından olanlar oldu. Komşumuzun kızı evleniyordu. Ben de kayınvalidemin rızasıyla evden ikişer metreden oluşan iki parça basma alıp gelin evine götürdüm. Düğünden sonra geri alacaktım. Bizim buralarda adettir, düğünlerde göstermelik hediye götürülür. Düğün bitince geri alınır. Bunu öğrenince eşim bana çok kızdı. Bir kaç gün sonra düğün oldu. Pazar günü gelinin baba evinden çıkacağı saatlerde, eşim eve gelip beni tarlaya götürmek istediğini söyledi. Bana kötü bir şey yapacağını anlamıştım. Hava da çok soğuktu. Tarlaya gitmek istemedim ama fazla direnemedim. Tarlaya gittiğimizde, bana hediyeyi hangi elimle verdiğimi sordu. Sağ elimle verdiğimi söyleyince, sağ elimi tırpanla bileğimden kesti. Ben de sol elimi uzatıp, ?Bunu da kes, tek başına bu ne işe yarayacak´ dedim, sol elimi de kesti.?

Ayşe Gökkaya, bu acı olayın ardından eşinin tutuklanıp hapse gönderildiğini, kendisinin ise bir süre hastanede tedavi gördüğünü anlattı.

Gökkaya, o tarihte yeni evli oldukları için çocuklarının olmadığını, kendisinin de bir daha evlenmediğini kaydetti.

 Gökkaya, aradan 24 yıl geçtikten sonra eşinin hapisten çıkıp köye döndüğünde ise yeğeninin kocasını tüfekle vurup öldürdüğünü söyledi.

?EŞİNİZE ŞİDDET UYGULAMAYIN" 

87 yaşındaki Ayşe Gökkaya erkeklere, ?Hey erkekler siz siz olun sakın eşinize şiddet uygulamayın. eşinizle ömür boyu sevgiliymiş gibi olun? çağrısında bulunarak ?Benim hayatım anlamsız bir olay yüzünden değişti. Ellerimi kaybettim. Eşinize karşı kibar olun. Kadınlara şiddet uygulamayın. Benim hayatım çile içinde geçti. O olayı hatırladığımda gözlerim doluyor. Ama benim de kaderim böyleymiş. Ben hayata küsmedim. Kendi işimi kendim yapıyorum? dedi.



İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 10.03.2016 16:13:00 1523 0

Tarih: 10.03.2016 16:13

Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri