Kadınların Bugünü ve Geleceğine Destek Derneği Başkanı Senem Turgut, yeni anayasanın kadın dernekleriyle birlikte yazılması çağrısında bulundu.

Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Nuriye Beldesinde faaliyet gösteren derneğin Başkanı Turgut, Ankara’da 21-23 Haziran tarihlerinde 81 ilden 600 kadının katılımı ile gerçekleşen “3. Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Forumu”na katıldı.

İlçeye dönüşünde, gazetecilere açıklamalarda bulunan Turgut, 3 gün süren forumda eşitlik için bir araya geldiklerini ve çeşitli konuları ele aldıklarını belirtti.

Özellikle kadın cinayetleri, çocuk gelinler ve yeni anayasa konuları üzerinde yoğunlaştıklarını ifade eden Turgut, toplantıdan çıkan sonuç bildirgesini şu sözlerle özetledi:

“Biz kadınlar sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta eşitlik istiyoruz. Barışın hayatın bütün alanlarında gerçekleştirilmesini ve kadınların barış sürecinin her aşamasına aktif katılımının sağlanmasını istiyoruz. Temel hak ve özgürlüklerimize hiçbir müdahaleyi kabul etmiyoruz. Demokrasi ve kadın haklarının iç içe olduğuna inanarak ‘kadınsız demokrasi olmaz’ diyoruz.

Yeni anayasanın yapım sürecinde; Anayasanın toplumsal cinsiyet eşitliğini ve cinsiyet kimliklerini göz ardı etmeden, seçim ve atamayla gelinen mekanizmalarla sosyal sorumluluk alanlarında eşit temsil ilkesini temel alarak, hazırlık süreci şeffaflaştırılarak yapılmasını ve Anayasayı birlikte yazmayı talep ediyoruz.”

Yazılacak olan yeni Anayasaya bağlı olarak, bir takım isteklerinin daha olduğunu ifade eden Turgut, bu taleplerini de şöyle sıraladı:

“Yerel ve merkezi bütçenin toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeler olarak hazırlanmalıdır. Kadınların hayatın her alanında eşit temsili ve eşit katılımı için gerekli yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Özellikle Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları dahil olmak üzere siyasal yaşamın tüm alanlarında derhal siyasi reform yapılmasını istiyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve cinsiyete dayalı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması için başta CEDAW olmak üzere uluslararası taahhütlerimizin gereğinin hayata geçirilmesini talep ediyoruz.”



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 1.07.2013 16:47:10 352 0

Tarih: 01.07.2013 16:47

Haberi Sesli Oku