Devamsızlık süresini 20 günden 10 güne indirdiğinden haberdar olmayan öğrencilerin dünyası kararıyor. Bursa`nın İnegöl ilçesinde, 550 öğrencinin devamsızlıktan sınıfta kaldığı bildirildi.

2013-2014 eğitim öğretim döneminin birinci yarısı itibariyle İnegöl’de 10 günlük devamsızlık sınırını geçen 550 öğrencinin sınıfta kaldığını açıklayan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, velileri bir kez daha uyararak, devamsızlık sınırına gelen öğrencilerin dikkatli olmasını tavsiye etti. Baştürk, devamsızlıktan kalmamak için rapor alan öğrencilere de, geçmişe dönük raporların kabul edilmeyeceğini duyurdu. Baştürk, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 52 bin öğrenciye sahip olan İnegöl’de 2013-2014 eğitim öğretim döneminin birinci yarısı itibariyle 550 öğrencinin sınıfta kaldığını bildirdi.

Baştürk, “2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarı tatili başladı. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gönüllerince bir tatil geçirmelerini ve sağlıklı bir şekilde okullarına dönmelerini bekliyoruz. Daha önce de birkaç defa velilerimizi uyarmıştık. Okullarımızda en önemli mesele devamsızlık.

Öğrenci devamsızlık yapıyorsa, bizim için de, anne baba için de tehlikeli. Çünkü devamsızlık yapan öğrenci, devamsızlık yaptığı günlerde nerede zaman geçiriyor, kiminle beraber oluyor, neyle meşgul oluyor? Bu konuda kafalarda soru işaretleri beliriyor. Velilerimizi daha önce de birkaç kez uyarmamıza rağmen, bugün itibariyle birçok öğrencimizin devamsızlığının 10 günü aştığını ve bundan dolayı sınıfta kaldığını görüyoruz” dedi.

550 ÖĞRENCİ SINIFTA KALDI

Okullarda yapılan araştırmalar neticesinde, devamsızlık süresi on günü geçen öğrenci sayısının 550 olduğunun tespit edildiğini kaydeden Baştürk, “Bu çocuklarımız devamsızlıktan sınıfta kalmış durumda. Bu daha önceki duyurumuzda 260 iken, bugün bu sayının 550’ye ulaştığını görüyoruz. Velilerimizi tekrar uyarıyoruz. Çocuklarımıza mutlaka sahip çıkalım. Çocuklarımızı sadece okula göndermekle iş bitmiyor. Mutlaka çocuklarımızı okulda olduğu zamanlarda da takip etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son günlerde birçok öğrencinin sağlık kuruluşlarına gidip rapor aldığını tespit ettiklerini anlatan Baştürk, “Bu konuyla alakalı sağlık kuruluşlarından da bize şikayetler geliyor. Halbuki öğrenci rapor alırken velisinin bilmesi gerekir. Velisinin çocuğunu kontrol altında tutması gerekir. Yani öğrencinin gerek izinli, gerek raporlu olması durumunda, velinin kontrolü altında olması bizim için çok önemli.

Daha önce özürsüz devamsızlık 20 gün iken, şu anda 10 güne indirilmiş durumda. Öğrencilerimizin kontrolsüz bir şekilde 20 gün devamsızlık yapmasını velilerimizin dikkate alması gerekir. Bakanlığımızın devamsızlık süresini 10 güne indirmesindeki esas gaye, velimizin izini olmadıkça öğrencinin okulda olmasını sağlamak. Kaldı ki velimizin izin talep etmesi durumunda okul yöneticileri izin vermekte, gerçekten sağlık problemi olması durumunda da doktorlarımız kendilerine rapor vermektedir.

İzinli ve raporlu olan durumlarda tabii ki okul idarelerimiz öğrencilerine gerekli kolaylığı tanımakta. Veliyi de bu konuda bilgilendirmektedir. Ama esas mesele, 10 günü aşan öğrencilerin velilerinin bu konuda bilgi sahibi olmaması. Bundan dolayı henüz ikinci dönem başlamadan velilerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen çocuklarınızın okula gidip gitmediklerini takip edin. Okul yönetimleri ile devamlı diyalog halinde olun. Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretime katılmasını sağlayın" diye konuştu.

Sene sonunda değişik yerlerden rapor alınıp çocukların sınıfı geçmesinin sağlanmayacağına dikkat çeken Baştürk, “Çünkü geçmişe dönük ne rapor verilebilecek, ne de izin verilebilecek. Ama gün içerisinde izin alması veya rapor alması geçerlidir” dedi.

Devamsızlık sınırında olan öğrencileri de uyaran Baştürk, “Devamsızlık sınırında olan öğrencilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. İkinci dönem sınav dönemi. Mayıs ve haziran aylarında havalar daha sıcak olacak. O zamanda devamsızlık daha da artabilir. Bunun için 10 günü öğrencilerimizin çok tasarruflu ve cimri kullanmaları gerekir” şeklinde konuştu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.02.2014 09:33:00 746 0

Tarih: 03.02.2014 09:33

Haberi Sesli Oku