SARUHANLI - Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İzmir Bölge Koordinatörlüğü’nü yürüttüğü TUBİTAK Lise Öğrencileri Proje Yarışması Sergisi açıldı. İzmir Bölge Sergisinde dereceye giren projeler 12 Mart 2020 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayında düzenlenecek olan ödül töreninde ilan edilecek.  Bölge sergisinde birincilik ödülü alan projeler ise Türkiye finalinde yarışacak.

Ülkenin geleceğinde en büyük role ve değere sahip gençleri, temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan TÜBİTAK’ın 1969 yılından beri düzenlediği Lise Öğrencileri Proje Yarışması bu yıl 51. kez yapılıyor. Yarışma kapsamında gerçekleştirilen proje sergisi Kültürpark Fuar Alanı 1 A Holünde açıldı. Açılış törenine, yarışmanın İzmir Bölge Koordinatörü Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gül Ünal Çoban, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hüseyin Akay ve Doç. Dr. Münevver Can Yaşar, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri katıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı (BİDEB) Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş da sergiyi ziyaret etti.

EN BÜYÜK ULUSAL PROJE YARIŞMASI

Genç nüfusun nitelikli bir biçimde yetiştirilmesi için çalışan TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen yarışma, aynı zamanda bilim ve teknik alanında organize edilen en büyük ulusal proje yarışması olma özelliğini taşıyor. Bölge ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilen yarışma, Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, Konya, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki bölge merkezinde düzenleniyor. Bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor. Final yarışmasında her alanda ulusal dereceye giren öğrenciler derece aldıkları alanla ilgili bölümleri seçmeleri durumunda üniversite sınavına girecekleri ilk yıl ve bir defaya mahsus olmak üzere yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanabiliyor.

2 GÜN ZİYARETE AÇIK

Bu yıl Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Yazılım, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım ve Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 farklı alanda ilan edilen yarışmaya İzmir Bölgesinde yer alan Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Muğla ve Uşak illerinden toplam 1126 proje başvururken, Türkiye genelinde 12 bölge merkezinde ise toplam 15 bin 273 başvuru yapıldı. Ege bölgesinde yer alan illerden ön değerlendirmeyi geçen projelerin davet edildiği Kültürpark Fuar Alanı 1 A Holünde 10-11 Mart 2020 tarihlerinde saat 09:00- 17:00 arası ziyaret açık olan İzmir Bölge Sergisinde dereceye giren projeler, 12 Mart 2020 tarihinde saat 10:00’da Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayında düzenlenecek olan ödül töreninde ilan edilecek.  Bölge sergisinde birincilik ödülü alan projeler ise tüm Türkiye’de birincilik ödülü alan projelerin yarışacağı 30 Mart- 03 Nisan 2020   tarihlerinde düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 10.03.2020 08:38:00 4163 0
Tarih: 10.03.2020 08:38 Güncelleme: 10.03.2020 08:38
Haberi Sesli Oku