Anahtar Kelimeler: Derece Özgün Erkan Petekkaya

MEDYA - İlk çıktığı günden bu yana pop müziğine farklı soluk getiren, sesi ve efendiliğiyle örnek bir isim Özgün en güzel şarkılarıyla, ekranların en çok sevdiği isim, duruşu, bakışı, karizması ve oyunculuğuyla aktör tanımlamasına en derinden uyan özel isim Erkan Petekkaya sohbetiyle ?360 Derece Emel´ce?deydi?

Ağırladığı ünlü konuklarının daha önce hiç bir yerde paylaşmadıkları hikayelerine yer veren ve konuklarının samimi, içten açıklamalarına, başarı hikayelerine yer veren Emel Müftüoğlu´nun sunduğu ?360DereceEmel´ce? ye Perşembe akşamı yine dopduluydu...

?Eşimin beğenmediği şarkılarım hit oldu??

Emel Müftüoğlu´nun sorularına içtenlikle cevap veren ve şarkıları ile programın eğlencesine eğlence katan Özgün, şarkı seçimlerinde önce arkadaşlarına ve çevresine sorduğunu anlattı. ?Çaktırmadan açarım şarkıyı.ve nabızlarını yoklarım?dedi. Özgün sözlerine; ?Hareketli şarkılarımı eşim Nida´ya dinletirim, beğenmiyorsa şarkım kesin tutar.?diye devam etti. 

?Koroyu hiç şarkı söylemeden kazandım?

Özgün ilk şarkıcılık deneyimini Emel Müftüoğlu´na paylaştı:

Ben Eskişehirliyim. Okul yıllarımda Eskişehir´de Anadolu Üniversitesi Çocuk Korosunu kazandım. Okula bir gün bir yazı geldi; ?koro için seçimler yapılacak? diye. Çok şarkı söyleyen bir çocuk da değildim aslında. Annemle babam o konularda biraz çekiniyorlardı. Ben de gideceğim diye tutturdum. Sabah zorla götürdüm onları, ?Gitmiyorsanız ben tek başıma gidiyorum? diye. Orada da entersan bir durum oldu. Kulağıma baktılar, ses verdim. Bir şarkı söyle, dediler, gelmedi şakı aklıma. Ben şarkı bilmiyorum, dedim. ?Hiç mi bilmiyorsun? Neden geldin ozaman buraya?? dediler. ?Kazanmaya geldim? dedim. Ismim sonlara doğru açıklandı. Bayahı bekledim. Hiç şarkı söylemeden koroya girmiş oldu.

Viyola bölümünü kazanınca ailecek internetten ?Viyola nedir?? diye araştırdık?

Konservatuvarda viyola bölümünü kazandım diyen Özgün, viyolanın ne olduğunu bilmediğiniz için ailecek internetten ne olduğuna baktık. Girişte bir tercih hakkımız vardı. Genelde o yaştaki çocuklar gitar, piyano ve keman tercih ediyorlar. Bir sürü enstrüman var. Viyola da onlardan biri. Okula girişte fiziksel özelliklere göre bir enstrüman belirleniyor. Bana da viyola uygun görmüşler. Kemandan birazdan büyük bir enstrüman? diye konuştu.

?Ben çok şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum.? 

Bu mesleği yaptığım için çok şanslı bir insan olduğumu düşünüyorum? diyen Özgün, sahnede başından geçen en önemli olayın 15 Temmuz gecesi yaşadıkları olduğunu dile getirdi. Özgün o akşam Moda Deniz Kulübünde sahnede yaşadıklarını şöyle anlattı:

?O gece sahnedeydik. Moda Deniz Kulübü´nde. Orada da protokol olduğunu biliyorum. Fakat bir liste yok, elimde. Düğün var ve insanlar eğleniyor. İçeride asker var, komutanlar var, olduğunu biliyoruz. Saat 22:30 veya 23:00 e doğru içeride bir hareketlilik, bir tedirginlik başladı. Sezinliyorum. O sırada 23:30 gibi biz bir şeyler olduğunu anladık, sosyal medyadan. Sosyal medyada o kadar kirlilik var ki, pek de konduramadık. Sonra bizi kulise aldılar. Kulisteyken bağırışlar ve silah sesleri duyunca biz olayın ciddiyetini anladık. Bizi arka tarafa aldılar. Helikopter sesleri filan duyuyorduk. 03:30 gibi bizi bıraktılar. Davulcu arkadaşımızın evine gittik. Avrupa yakasına gidemedik. Televizyondan duyunca olayın ciddiyetine daha çok vardık. Hatta ertesi gün haberlerden öğrendik ki, o düğün bu düğünmüş meğer. Garip bir gündü.? 

Uzun yıllar televizyon programlarına karşı fobim vardı.

?Televizyon programlarına çıktığım zaman sıkıntım olmuyordu ama stresi bir gün öncesinden başlıyordu.? Diyen Özgün, ?Yıllar geçince televizyon programlarına çıktığım kişiler de arkadaşlarım oldu. O dönemde kimseyi de tanımıyordum. Bunları atlattıktan sonra ısındım. Televizyon önünde olmak hoşuma gitti. Birkaç diziye konuk oyuncu oldum çünkü sadece yapmış olduğunuz kliplerle insanlara görünür olmak çok zor.?dedi. 

Ekranların en çok sevdiği isim, duruşu, bakışı, karizması ve oyunculuğuyla aktör tanımlamasına en derinden uyan özel isim Erkan Petekkaya, programda samimi açıklamalarda bulundu. 

?Gezmeyi seven bir aileyiz.? Erkan Petekkaya

?Keyifle gezmek için çocuğumun büyümesini bekledik.? Diyen Petekkaya, daha çok Afrikaya gittiğini Avrupa´dan pek hoslandığını ama yinede gezip, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğini?dile getirdi. Usta oyuncu sözlerine; ?2 senedir Kuzey Afrika ve Güney Afrika´ya gitme fırsatı buldum. Ama öyle sadece gezmek değil. Arka mahallerine kadar geziyorum. Bambaşka hayatlar, kültür ve insanlar var. Davranış biçimleri çok değişik. Doğa çok değişik. Öncelikle insanlardan değil hayvanlardan ürküyorsunuz oralarda. Oralarda bir yokluk ve fakirlik var ama insanların yüzü gülüyor. Mutlulular. Gerçekten çok fakirler, ama mutlular. Farkettim ki, her açıdan bizim ülkemizin bir cennet ve farkında değiliz. Her anlamda. Benim çoculuğumdaki gibi değil hiç bir şey çabuk tüketiyoruz. Özellikle 1980 den sonra? Kendi ülkemden başka bir yerde yaşayamam sanırım. ? diye devam etti. 

Kendisine bir proje geldiğinde özellikle senaryoya bakıyorum. Farklı bir şey yapabilecek miyim??diye kendimi sorguluyorum. Daha sonra üzerine çalışıyorum. Önce rolün yürüşüyünü buluyorum.? diyen Petekkaya oynadığın kişinin vücut ritmini bulursan her türlü davranışını özümsersin?dedi. ?Ben kamera önü oyunculuk yapmak için illa ki konservatuvar eğitimi alınması gerektiğine inanmıyorum.? Diyen usta oyuncu ?Sıkça tartışılan bir konu vardı; ?Makenden oyuncu olur mu? diye. Evet olur, kamera başka bir şey. Enerjisi vs tutuyorsa neden olması? diye fikrini iletti.

?Müzisyen olmak isterdim??

?Müzisyen bir yanın var senin hatta bana gönderdiğin doğum günü şarkısını unutmuyorum? diyen Emel Müftüoğlu´na Erkan Petekkaya şöyle yanıt verdi;

?Müzisyen olmak çok isterdim. Bambaşka seviyorum, müziği. Ama mesleğim başka. Amatör ve profesyonel olarak yapamadım. Hep kendi mesleğime odaklandım. İbrahim Tatlıses ve sizi dinlemeyi çok seviyorum. Müziği geniş bir yelpazede dinlemeyi seviyorum. Çok yabancı dizi izliyorum. House of cards ve Breaking Bad favorilerim? Ama kariyerim için konuşursam, şuan burada oturuyorsam, mesleki anlamda bir tatmin hissediyorsam beni izleyen bana destek veren seyircilere borçluyum. Bana böyle bir şey yaşattıkları için çok teşekkür ederim. ?diye devam etti.

360 DERECE EMEL´CE 07 EKİM CUMA KONUKLARI

7 EKİM CUMA BEGÜM KÜTÜK-MEHMET ERDEM

Dillere destan güzelliği, gülen gözlerinin üstüne yer aldığı her projeyi eksiksiz, alnının akıyla tamamlayan, başarılı oyuncu Begüm Kütük Yaşaroğlu,

Şarkılarını en içten samimi duygularla söyleyen, sesi, duruşu, havası kimselere benzemeyen Mehmet Erdem canlı performansıyla

360 Derece Emelce´de?



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 6.10.2016 08:55:27 665 0

Tarih: 06.10.2016 08:55

Haberi Sesli Oku