SARUHANLI - Manisa'da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Manisa Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törenle Demokrasi Şehitleri anıldı.

Törene Vali Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, Şehit ve Gazi dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruşları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Manisa Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban’ın Kur'an tilaveti sonrasında Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök tüm şehitlerimiz için dua etti.

Okunan duanın ardından Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Vali Karadeniz ve protokol üyeleri daha sonra Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitlikte yapılan törenin ardından Vali Karadeniz ve protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanında çocuklar tarafından çizilen 15 Temmuz konulu karikatür sergisini ziyaret etti. Çocukların tarafından çizilen ve 15 Temmuz’u anlattıkları karikatürleri tek tek inceleyen Vali Karadeniz, çocuklarla sohbet ederek, onları tebrik etti, karikatür sergisine katılan çocuklara ve öğretmenlerine ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında daha sonra 251 Şehit anısına İlimiz genelinde 251 fidan dikildi. Vali Karadeniz ve beraberindekiler de Şehzadeler Bilim ve Sanat Merkezi'nde 3 fidanı toprakla buluşturdu.

 

Şehit Yakını ve Gazilerimiz 15 Temmuz Gecesi Yaşadıklarını Panelde Anlattı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraf sergisi ve panel düzenlendi.

Programda ilk olarak 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlatan fotoğraf sergisini ziyaret eden Vali Yaşar Karadeniz, daha sonra 15 Temmuz Anı Defterini imzaladı.

Vali Yaşar Karadeniz, Anı Defterine “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı FETÖ terör örgütü tarafından hain darbe teşebbüsü gerçekleştirilmiş ve bu hain darbe teşebbüsü ile Devletimiz ele geçirilmek ve Milletimizin iradesi yok sayılmak istenmiştir. Ancak gerek Devletimizin, gerekse milletimizin kahramanca karşı koyması ile bu hain darbe girişimi hedefine ulaşamadan başarısızlığa uğratılmıştır. Türk Milleti Devleti ile birlikte, milli iradeye ve demokrasiye her zamankinden daha fazla sahip çıkarak, korumaya ve yüceltmeye devam edecektir. 15 Temmuz gecesi ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında, canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum” yazarak imzaladı.

Fotoğraf sergisi ziyaretinin ardından Kültür Merkezi Lale Salonunda “Türkiye Geçilmez” konulu panel gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Çakaloglu’nun yaptığı panele 15 Temmuz Şehidimizin Eşi Sema Sertçelik, 15 Temmuz Gazilerimiz Ahmet Yasin Kasarcı ve Ayla Kasarcı'nın panelist olarak katıldığı panelde, panelistler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Program sonunda Vali Karadeniz tarafından panelistlere plaket verilirken, protokol üyeleri tarafından da 15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Panele Vali Yaşar Karadeniz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, , Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur,  daire müdürleri, Şehit ve Gazi dernekleri temsilcileri, sivil toplum kuruşları ve vatandaşlar katıldı.



Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 16.07.2021 08:35:00 406 0

Tarih: 16.07.2021 08:35

Haberi Sesli Oku