SARUHANLI - Saruhanlı´da nüfus müdürlüğünde ´Gezici Kayıt Terminali´ ilk parmak izi alımını yaparak hizmet vermeye başladı. 

Saruhanlı Nüfus Müdürlüğünde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı çıkartmak için müdürlüğe gidemeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve yatalak hastalar için hizmet verecek "Gezici Kayıt Terminali" parmak izi kaydı almaya başladı.

Saruhanlı Kaymakamlığı bahçesinde ilk kez verilmeye başlanan ´Gezici Kayıt Terminali´ başvuru törenine Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, Nüfus Müdürü Aydan Tüfenkoğlu, Saruhanlı Engelliler derneği Başkanı Hüseyin Usman, ve engelli vatandaşlar ve yaşlılar katıldı. 

Yapılacak olan müracaatlarda nüfus müdürlüğüne gelemeyecek durumda olanların ikamet adreslerine gidilecek. Yatalak hasta, engelli ve yaşlı vatandaşların yakınları tarafından nüfus müdürlüğüne başvurmaları halinde kimlik kartı almaları konusunda ikametlerinde "Gezici Kayıt Terminali" hizmet vererek parmak izlerini alacak. Ancak başvuru yapacak vatandaşların parmak izi konusunda randevu alınması gerekiyor.

Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp burada yaptığı konuşmada, ?Bugün sizlere Hükümet konağımızın önünde işinizi kolaylaştırmaktan dolayı bir hizmeti sunmaktan dolayı mutluyuz. Şimdi Ülkemizde bütün gayretler kamu hizmetler yerinden en kısa sürede ve kaliteli bir şekilde sunulması çabasını gerektiriyor. Biz istiyoruz ki hiç yorulmadan hizmetinizi talep edip kamu kurumu sizin ayağınıza hizmeti getirsin. Manisa´mız için ifade edeyim Salihli´de yada Selendi´de, Kula´da bir vatandaşımız ?Emekliliğime ne kadar kalmış, kaç gün ne kadar prim ödemem gerekiyor´ diye merak etse ayağında hizmet geliyor.? Dedi. 

?Vatandaşımıza Hizmet Bizi Memnun Ediyor-

Kaymakam Yalınalp sözlerine şöyle devam etti; ?Şimdi geldiğiniz ilk sıkıntı mesela sürücü belgesi, kimlik belgesi ve pasaport gibi işlemleriniz için gereken işlemeler henüz 3´üncü ve 4´ünücü kata ulaşamadığımız için  Hükümet konağımıze asansör yapımı dolayısıyla dün keşif için geldiler onunda müjdesini vereyim, bir iki haftaya ihale edecekler o hizmeti de vereceğiz. Buradan kimlik belgesi için gereken mobil cihazımızı siz otururken sizin işlemlerinizi başlatacağız. İşinizi kolaylaştırmak bizleri de memnun ediyor. Hayırlı uğurlu olsun. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak ve vatandaş memnuniyetin arttırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bunun içinde dernek başkanımız Hüseyin Usman ile koordineli çalışmalarımız sürekli devam ettireceğiz.? 

İlçe Nüfus Müdürü Aydan Tüfenkoğlu ise, Saruhanlı Nüfus Müdürlüğünde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı çıkartmak için müdürlüğe gidemeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve yatalak hastalar için hizmet verecek "Gezici Kayıt Terminali" parmak izi kaydı almaya başladığını ifade etti.

Gezici kayıt terminali ile ilk hizmeti alan Ayşe Gerentepe, "Bu hizmet iyi, ayağıma geldi. Merdivenlerden yukarıya çıkamıyordum" diyerek memnuniyetini dile getirdi.



Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 18.04.2019 16:25:15 841 0

Tarih: 18.04.2019 16:25

Haberi Sesli Oku