CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel 2014 Bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerinde ayrı ayrı konuşma yaptı ve sağlıkta artık masalın bittiğini, sağlık alanında hasta ile tedavisi arasına paradan duvar örüldüğünü söyledi.

Özel yaptığı konuşmalarda  AKP iktidara gelmeden önce katılım paylarının kuruş düzeyinde alındığını ama şimdi 10 çeşit katılım payı alındığını kaydetti.  Hasta ile ilacı, hasta ile tedavisi arasına paradan bir duvar örüldüğünü belirten Özel, hastalarımızın vatandaşlarımızın bazen 10 liralık bir ilacı alana kadar cebinden neredeyse 60-70 lira çıktığını da sözlerine ekledi.

Vatandaşın Prim Borcu Varsa Hastane Kapısından İçeri Giremiyor

AKP geldiğinde hastanelerde rehin kalmayı kaldıracağız dediğini ama eğer şimdi vatandaşın prim borcu varsa, hastanenin kapısından dahi giremediğini söyleyen Özel, AKP’nin hastanelerinde rehin bile kalınamayacağını çünkü, vatandaşın cebinde para yoksa primini ödeyemediyse, günde 10 lira kazanamadıysa hastanın hastanenin kapısında kaldığını vurguladı.

Özel Sağlık Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada ise, geçtiğimiz senelerdeki gibi bu sene Sağlıkta Dönüşüm Programı ile övünülmediğini çünkü artık sağlıkta masalın bittiğini, takkenin düştüğünü ve kelin göründüğünü söyledi. Konuşmasında aile hekimliğinden de bahseden Özel, gerek Manisa’daki gerekse ülke genelinde sağlık alanında yapılan skandal atamaları da söyledi.

Özel: ‘Piyasada 735 Kalem İlaç Yok!’

Özel, konuyu hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde hem de Sağlık Bakanlığı bütçesinde bir kez daha dile getirdiğini söyleyerek, bugün ülkemizde piyasada 735 kalem ilacın olmadığını, hastaların bu ilaçlara ulaşmakta güçlük çektiğini söyledi. Özel konuşmasına şöyle devam etti:

‘Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde de ifade ettik, bugün bir kez daha yineleyim, piyasada 750 kaleme yakın ilaç yok.  Yetim ilaç politikamız yok biliyorsunuz. Nedir yetim ilaç, çok nadir hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar. Bunlar üretmeye değmiyor, ithal etmeye değmiyor. Oysa bizim ülkemizde bir de fiyatından dolayı yetim kalmış ilaçlar var. Kur meselesi uzun yıllardır düzeltilmemiş.  Sonra diyorsunuz ki; ‘Biz daha ne yapalım 10 TL’nin altındaki ilaçları sıfır ıskonto yaptık.’ Oysa şöyle bir noktaya geldi mesele;öyle bir fiyat baskısı yarattınız ki ilaç sanayi sizi hasta sağlığı üzerinden tehdit eder hale geldi. Sayın Bakanım, gizli bir anlaşmanız varsa, ruhsata aykırı, ucuz etken madde koyuluyorsa ve siz bunu biliyor da halk sağlığı ile oynuyorsanız bunu bilelim Sayın Bakanım. Lütfen kavram kargaşasını ortadan kaldırın. Şu anda ülkemizde 735 kalem ilaç piyasada bulunmamaktadır ve bu da firmanın fiyat baskısı yüzünden piyasada olmayan ilaçlar manasına gelir.’dedi.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 20.11.2013 17:16:23 238 0

Tarih: 20.11.2013 17:16

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri